Aan het eind van de vorige eeuw begon ik aan de MusicAllfactory in Tilburg. Tegelijkertijd volgde ik de vooropleiding aan de dansacademy, eveneens in Tilburg. In 2003 ben ik aan het conservatorium in Alkmaar begonnen aan de vierjarige HBO opleiding muziektheater.
Na deze opleiding heb ik een fantastische tijd gehad bij diverse dinnershows, waar ik in de praktijk de kneepjes van het vak leerde. Toch bleef ik het gevoel houden dat er meer in zat en dat ik nog zoveel kon leren. Jaren daarvoor heb ik wel eens overwogen om een klassieke zangopleiding te doen, maar ik had toen voor musical gekozen.
Na een jaar dinnershows te hebben gedraaid deed ik auditie aan het conservatorium in Tilburg voor de tweejarige Master opleiding Muziektheater Klassiek. De nadruk bij deze opleiding lag op de klassieke manier van zingen in combinatie met muziektheater zoals opera en operette. In 2008 studeerde ik af met mijn solo voorstelling “Afgewezen”, een combinatie van klassieke stukken, hier en daar een klein uitstapje naar musical en vooral met een flinke dosis humor.

In de jaren na mijn opleiding heb ik erg veel losse projecten gedaan, dinnershows, musical, operette, opera, concerten en in 2011 heb ik meegedaan aan de zoektocht naar de nieuwe ‘Königin der Nacht’ in het AVRO programma de Tiende van Tijl.
Een jaar later sloot ik me aan bij The Bach choir of the Netherlands en Vocalgroup CALL. Nog altijd sta ik achter mijn keuze om me niet te richten op
één richting (licht of klassiek) maar het zoveel mogelijk allebei te doen. Ik ben voornamelijk werkzaam als klassieke zangeres, maar maak nog regelmatig uitstapjes richting de lichte muziek en ik ben onderdeel van de Close Harmony formatie ‘Delightful3’.
Werkzaamheden die ik steeds leuker begin te vinden is studiowerk; stemmetjes inspreken, maar ook muziek inzingen in diverse stijlen komen regelmatig voor. Om mijn brede inzetbaarheid nog eens extra te benadrukken probeer ik mezelf ieder jaar uit te dagen met een solo voorstelling waarin beide richtingen (licht en klassiek) en een gezonde dosis humor en zelfspot de revue passeren.

Second Hand White Baby Grand Demo


Ach ich fuhls Demo